Verschillende soorten aangepaste houten planken

Door houten platen op maat te bestellen, kan je project gemakkelijker en sneller verlopen. Je kunt de planken op maat bestellen op basis van de gewenste dikte, vorm en afmeting. Je kunt bijvoorbeeld houten panelen met afgeronde hoeken of schuine hoeken kopen. Zo hoef je de houten panelen niet zelf te zagen. Je huis zal schoon zijn van stof. Bovendien hoef je geen duur zaaggereedschap aan te schaffen. Daarnaast kun je het risico op blessures minimaliseren. Wanneer je op maat gemaakte houten platen bestelt, hoef je ze alleen maar in elkaar te zetten tot meubels of andere projecten. Hier zijn verschillende soorten houten platen waaruit je kunt kiezen

MDF-platen

MDF staat voor Medium Density Boards. Deze plank is gemaakt van zaagsel en schaafsel die vermengd zijn met was en hars. Dit paneel wordt onder intense druk en hoge temperatuur gecomprimeerd. Hierdoor is dit paneel sterk en glad afgewerkt. MDF-platen zijn veelzijdig omdat ze kunnen worden gebruikt voor interieurmeubels. Zo kun je MDF-platen gebruiken voor het maken van een bureau of kast. Wil je deze plaat echter gebruiken voor het maken van badkamermeubels, dan dien je vochtbestendig MDF te gebruiken. Daarnaast zijn MDF-platen ook verkrijgbaar in wit of zwart gegronde platen. Je hoeft ze dus alleen maar op te poetsen.

Multiplexborden

Multiplex is het meest gebruikte paneel in de timmerindustrie. Dit bord is gemaakt van houtvezelplaten en hars die worden geperst om composietmateriaal te maken. Multiplex panelen zijn gemaakt van meerdere lagen aan elkaar gelijmd. Er is ongetwijfeld een grote verscheidenheid aan multiplexdiktes. Multiplex is veelzijdig omdat het voor veel projecten kan worden gebruikt. Je kunt multiplex bijvoorbeeld gebruiken voor enkellaagse vloeren, ondervloeren, muren en structurele geïsoleerde panelen. Multiplex is populair vanwege zijn lichtgewicht, sterkte en duurzaamheid.

Massief houten paneel

Als je op zoek bent naar een sterk paneel, kun je kiezen voor een massief houten paneel. Je kunt houten planken gebruiken voor interieurinrichting. Bovendien kun je het ook gebruiken voor het maken van meubels. Deze plaat heeft een aantrekkelijk uiterlijk en voldoet aan de technische norm voor vele soorten projecten. Massief houten panelen bieden verschillende voordelen. Zo heeft hij veel mogelijkheden voor binnen- en buitengebruik. Bovendien is het zeer duurzaam, sterk en stabiel. Welk bord kies je uit dit soort boards? Ongeacht het type dat je kiest, zorg ervoor dat je een op maat gemaakte bestelt, zodat je het direct kunt gebruiken zonder het te hoeven snijden.

bron: www.meubelmakerij-utrecht.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *