Wat te doen bij daklekkage?

Een lekkage kan veel schade veroorzaken, zeker als het begint te regenen. Aangezien in Nederland niet iedere dag de zon schijnt is het van groot belang om een daklekkage zo snel mogelijk op te laten lossen. Als u met een lek dak zit en het begint een keer hard te regenen kan er namelijk nog veel meer schade ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vocht in de muren, vochtplekken op tapijt of uw vloer of nog erger: schimmel.

Ik ga een huis kopen, hoe weet ik of er geen lekkage is?

Wanneer u een huis gaat kopen dan wilt u natuurlijk weten of er geen achterstallig onderhoud of lekkage in de woning aanwezig is. Voor de aankoop van een woning is het dus altijd slim om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Een bouwkundig expert loopt de hele woning door en kijkt naar de gebreken. Op die manier komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Dergelijke inspecties kunt u door heel Nederland laten uitvoeren. Via bouwkeuringexpert.nl vindt u eenvoudig een expert voor een bouwkundige keuring in Eindhoven of een bouwkundig adviseur in de regio Almere.

Oplossingen voor daklekkage

Voor een daklekkage zijn er vele verschillende oplossingen mogelijk. Iedere situatie vraagt echter om zijn eigen oplossing. Als u een daklekkage zelf probeert te dichten kan dit wel eens ongewenste effecten veroorzaken, zoals het loslaten van het afdichtmateriaal. Als u zelf een oplossing gaat zoeken, bekijk dan of het materiaal dat u wilt gebruiken wel geschikt is voor uw situatie. Het beste is om iemand naar de lekkage te laten kijken die hier ook verstand van heeft. Wij raden u dan ook zeker aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen, om te bekijken wat wij voor u binnen een korte tijd kunnen betekenen.

Plat dak of schuin dak

Een lekkage op een plat dak is meestal redelijk eenvoudig te verhelpen. Uiteraard is een en ander wel afhankelijk van de grootte en de plaats van het lek. Als het lek zich in een hoek bevindt kan het al wat lastiger worden om het lek te dichten, maar over het algemeen is een lek op een plat dak redelijk snel te verhelpen.

Bij een schuin dak is dit een ander verhaal. Hierbij moet er echt goed gekeken worden naar waar het lek door veroorzaakt is, want lang niet iedere oplossing werkt goed tegen een lekkage op een schuin dak. Zeker bij daken die voorzien zijn van dakpannen op een houten onderlaag is het zaak om een lekkage goed op te lossen. Als het lek blijft bestaan is dit niet alleen vervelend, maar kan het hout waar de dakpannen op liggen ook nog eens gaan rotten. Dit is zeker iets dat u wilt voorkomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *